Dow Jones naar 1 miljoen?

Op een recente bijeenkomst naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van Forbes magazine verklaarde superbelegger Warren Buffet dat hij de Dow Jones Industrial Average binnen 100 jaar op 1.000.000 punten verwacht, een stijging van maar liefst 4.500 procent.

Is de voorspelling van Warren Buffet realistisch? Zeker, misschien is ze zelfs heel conservatief als je weet dat de Dow Jones de afgelopen 100 jaar steeg van 81 naar 22.370, een adembenemende stijging van 276.000 procent of een gemiddelde van 5,8 procent per jaar.

De voorspelling van Warren Buffet lijkt spectaculair, maar eigenlijk is ze het niet. Met grote cijfers kan er blijkbaar sterk gegoocheld worden. Zijn verwachte stijgingspotentieel bedraagt circa 4 procent per jaar. Dat getal plaatst ‘Dow Jones naar 1 miljoen’ dan weer in een ander perspectief.


Be the first to comment on "Dow Jones naar 1 miljoen?"

Geef een reactie