Western Digital, groeiaandeel met potentie?

De dataopslagmarkt is een groeiende markt die de laatste jaren veel te leden had over de gematuriseerde markt die de HDD-markt (hard disk drivers) was. Western Digital zag in 2016 zijn kans schoon om Sandisk over te nemen voor $19 miljard. Met de aankoop van dit bedrijf konden ze hun portefeuille differentiëren met SSD en flash memory producten, een snel groeiende markt.

Analisten verwachten dat Western Digital hun omzet en winst met respectievelijk 47 en 75% zal groeien dit jaar en met 6% en 34% volgend jaar. Met een koers/winst verhouding van 9 is Western Digital dan ook bijzonder laag gewaardeerd. daarnaast krijg je er nog een dividend van 2,3% bovenop.

Momenteel heeft WD te lijden onder de verkoop van de NAND productie van zijn JV partner Toshiba die dringend op zoek is naar vers kapitaal. Western Digital aast ook op dat onderdeel van Toshiba, maar ziet zijn prooi weggekaapt worden door concurrenten. Desalniettemin lijkt Western Digital over een uitstekende portefeuille te beschikken om van de snel groeiende markt van de dataopslag mee te kunnen profiteren. 

 

Be the first to comment on "Western Digital, groeiaandeel met potentie?"

Geef een reactie