Wat is een ETF?

ETF is de afkorting van Exchange-Traded Fund. Het wordt ook wel een indextracker genoemd. Het doel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een index. Een ETF probeert niet beter te doen dan een index, maar volgt de index gewoon. Dit is in tegenstelling tot beleggingsfondsen die een zo hoog mogelijk rendement proberen te bereiken. Stijgt een index dan stijgt ook de ETF-tracker, daalt een index dan daalt de ETF-tracker synchroom. De filosofie achter ETF’s is dat vele beleggers beter willen presteren dan een bepaalde index, maar dat lukt niet altijd. Daardoor krijgen ze met ETF’s de optie om passief te beleggen. In 2016 werd er voor 3395 miljard dollar belegd via een ETF.  Meer dan 5700 ETF-fondsen stonden geregistreerd. Een lijst van de toppresteerders onder de ETF’s vind je hier.


Be the first to comment on "Wat is een ETF?"

Geef een reactie