Kan Alibaba haar groei bevestigen?

Alibaba wordt ook wel het Chinese Amazon genoemd. Het bedrijf van Jack Ma is al lang niet meer de Chinese tegenspeler van zijn Amerikaanse concurrent. Het is een bedrijf met een miljardenomzet die steeds harder groeit. Het aandeel van de Chinese techgigant verdubbelde sinds de start van 2017 in waarde. Het enige wat deze stijging kan stoppen is het feit dat beleggers zouden kunnen twijfelen aan de mogelijkheid van het bedrijf om te blijven groeien aan een groeitempo van 40% per jaar. Zeker nu er al enorm veel wordt verkocht op haar platform.85% van de retailomzet in China komt nog steeds van offline winkels. Alibaba probeert zijn online succes nu over te brengen in fysieke winkels. Zo opende het een shoppingcenter in Hangzhou. Natuurlijk wil Alibaba er niet de gewone winkel kopiëren. Het brengt nieuwe ideeën aan de man door zijn technolgische voorsprong over te brengen in de winkelcentra. Zo zijn er bijvoorbeeld virtuele paskamers. Alibaba neemt momenteel nog geen al te grote risico’s met het opstarten van de winkels. Ze helpen bestaande winkeleigenaars met onder meer betalingsmogelijkheden, logistiek beheer en data-analyse van het koopgedrag van hun klanten. Er wordt verwacht dat de Retail verkopen in China in 2020 dichtbij de 7.000 miljard dollar zullen bedragen. Alibaba’s snelle uitbreiding in fysieke winkels door middel van patrnerships met bestaande eigenaars moeten Alibaba in staat stellen om de eigen inkomsten te blijven doen groeien.

De beweging naar fysieke winkels moet ook de vrees voor verlaagde groei van investeerders temperen. Het bedrijf focust zich nu op het aanbieden van hun diensten in zowel het online als offline segment wat er voor kan zorgen dat het bedrijf de volgende jaren zijn groei kan aanhouden. Alibaba’s inkomsten zijn in grote mate afhankelijk van de Chinese retailmarkt. Door de fysieke winkels te bereiken wil Alibaba zich verzekeren van verdere groei in de toekomst.

Het aandeel Alibaba wordt verhandeld aan 32 keer de verwachte winst van dit jaar. Het aandeel lijkt prijzig na de verdubbeling sinds de start van het jaar, maar met de verwachte groei voor de volgende jaren lijkt het ene bedrijf te zijn die het waard is om de aandelen voor langere tijd bij te houden.

Be the first to comment on "Kan Alibaba haar groei bevestigen?"

Geef een reactie