Goud voor iedereen

Jim Rogers is één van de meest bekende en legendarische investeerders. Wanneer hij spreekt dan luisteren de investeerders.

Hij is een investeerder die reeds heel lang goud bezit. En hij vindt dat iedereen die een portefeuille aandelen heeft goud in die portefeuille zou moeten hebben, op zijn minst al als verzekering tegen dalende beurskoersen.

De geschiedenis heeft keer op keer aangetoond dat goud één van de beste manieren is om je aandelenportefeuille te beschermen. En in tegenstelling tot papieren geld dat steeds minder waard wordt door inflatie blijft fysiek goud zijn waarde behouden. Het is duurzaam, gemakkelijk te transporteren, het lijkt overal op aarde hetzelfde en het is gemakkelijk te wegen en naar waarde te bepalen.

Momenteel is Jim Rogers geen verkoper van goud, maar anderzijds koopt hij ook niet bij sinds 2010. Om echt winst te maken, moet je de juiste goudmijnaandelen zoeken. Het juiste aandeel vinden tussen de honderden goudmijnen is niet evident. Beste beleg je via een ETF zoals de Sprott Gold Miners Fund die op de New Yorkse beurs genoteerd staat onder de ticker SGDM.


Be the first to comment on "Goud voor iedereen"

Geef een reactie