Celgene, biotech groeiverhaal

In september werden zes van Celgene’s clinical trials on hold gezet door de Amerikaanse FDA. Toch zal dit de groei van het bedrijf de komende jaren niet aantasten. Met een sterke groei, een ruime pijplijn aan nieuwe medicijnen en een niet overdreven waardering van de aandelenprijs lijkt Celgene (CELG) één van de sterke groeiverhalen in de biotechsector.

Celgene verwacht dit jaar 13 miljard dollar aan omzet te genereren. Binnen drie jaar verwacht het zijn inkomsten met 8 miljard dollar te kunnen  doen stijgen, een jaarlijkse groei van 17%. Met zo’n groei van de omzet kan het niet anders dat de winst per aandeel ook een hoge vlucht gaat nemen. Aangezien biotechbedrijven een grote kost heeft voor onderzoek en ontwikkeling zal een stijgende omzet van een product leiden tot hogere marges en meer winst per aandeel. De winst per aandeel zal de volgende jaren met 40% per jaar stijgen.

Momenteel noteert  met een koers-winstverhouding van 45. Dit lijkt hoog, maar als je de verwachte winst neemt van 2019 dan noteert het aandeel met een PE van 13. Ondanks dat het aandeel op het hoogste niveau ooit noteert, is het aandeel dankzij de groeiverwachtingen tot 2021 nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd voor de middellange termijn. Sterke bedrijven lijken steeds duur totdat je elk jaar opnieuw terugkijkt in de tijd.  Celgene is een kwaliteitsgroeiaandeel met toekomst.


Be the first to comment on "Celgene, biotech groeiverhaal"

Geef een reactie