Volg de trend en investeer in koper

De rijs van koper op de internationale grondstoffenmarkt is zeer volatiel. na een piek te bereiken van 4,5 dollar in het eerste kwartaal van 2011 daalde de prijs tot 2 dollar in het 3e kwartaal van 2016. Sindsdien is de prijs van koper opnieuw met circa 50% gestegen.De vraag naar koper is onderhevig aan een aantal factoren. Ten eerste is er de economische factor. Hoe beter de economie het doet, hoe meer vraag er is naar koper. Ten tweede is de prijs afhankelijk van de voorraad koper die op de markt is. Deze voorraad hangt af van de productie in de kopermijnen en van het gerecycleerde koper dat wordt aangeboden.

Met de verwachte groei van de komende jaren kunnen we er van uitgaan dat de prijs van koper nog even in een bullcyclus zal blijven. Als je wil inspelen op deze opgaande, positieve trend dan is Hudbay (NYSE: HBM) een aan te bevelen aandeel ondanks dat het onlangs extra aandelen heeft uitgegeven om zijn balans op te smukken. Wil je niet op één aandeel mikken dan kan je eens een kijkje nemen naar één van de koper ETF’s.

1.jpg

 

Be the first to comment on "Volg de trend en investeer in koper"

Geef een reactie