Wat met de koers van Tesla?

Analisten van Nomura Geven Tesla een koopadvies met een koersdoel van 500 dollar binnen 12 maanden, een verwachtte koersstijging van meer dan 40%. Ze voorspellen dat Tesla de industrie van elektrische auto’s gaat domineren zoals Intel de PC industrie domineerde in de jaren 90.

Tesla is een verticaal geïntegreerd bedrijf wat wil zeggen dat ze zowel de productie van de wagens zelf als de benodigde materialen in handen hebben.  Dat is gelijkend met het Intel van de jaren 90 toen het haar omzet deed toenemen van 4 miljard dollar tot 34 miljard dollar. Dit biedt Tesla een competitief voordeel tegenover zijn concurrenten.

Nomura gelooft ook dat Tesla zijn batterijen efficiënter kan maken de concurrentie. De kostprijs van Tesla’s goedkoopste auto, Model 3, bedraagt 140 dollar per mijl dat het bereikt. Dat van andere automakers bedraagt 236 dollar. Nomura gelooft dan ook dat de omzet kan stijgen van bijna 8 miljard dollar i n 2016 tot 58 miljard dollar in 2021 door een stijging van het aantal verkochte auto’s van 112000 dit jaar tot 877000 in 2021.

Blijkbaar vinden beleggers het niet erg dat Tesla momenteel zijn eigen productiecijfers niet weet te halen. Tesla vertelde dat het 260 auto’s produceerde van het goedkoopste model tussen juli en september terwijl ze er eerder vanuit gingen 1500 wagens te produceren. Beleggers kijken vooral op lange termijn naar Tesla. Voor hen is het een bedrijf dat vernieuwend is en ook uiteindelijk voor de vernieuwing zal zorgen. Daar staat een prijs tegenover en die prijs willen ze betalen. 

Be the first to comment on "Wat met de koers van Tesla?"

Geef een reactie