Halozyme Therapeutics, investering of een gokje?

Meer dan 90% van alle nieuwe medicijnen komen na klinische testen nooit op de markt. Dat maakt investeren in biotechaandelen ook bijzonder moeilijk. Welk bedrijf heeft nu het juiste medicijn in de pijplijn? Biotechbedrijven maken op de beurs vaak hele gekke sprongen afhankelijk van de al dan niet goedgekeurde medicijnen. Vaak gaan ze failliet en ben je als belegger al je geld kwijt. Wanneer je toch op het juiste aandeel gokte, maak je grote winsten. Beleggen in een biotech ETF is vaak een betere optie om mee te kunnen rijden op deze groeiende industrie.Af en toe eens dieper ingaan op een bepaald bedrijf mag best. Het is aan de belegger om te kijken of het een goede investering is dan wel een speculatieve gok. Een goede tip is kijken in welk bedrijf de grote farmabedrijven hun geld stoppen. Ook voor de grote farmaspelers zijn biotechbedrijven belangrijk voor hun eigen groeitoekomst. Eén van de bedrijven waar deze spelers op vertrouwen is Halozyme Therapeutics, een biotechbedrijf dat een vernieuwend product op de markt bracht dat er voor zorgt dat andere medicijnen efficiënter werken.  Hierdoor kon het kapitaal aantrekken van grote farmaspelers zoals Roche, J&J en nog andere. Bovendien werken ze ook samen met deze spelers in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Onderzoek en ontwikkeling naar nieuwe producten kost bergen geld. Dankzij de investeringen van de grotere spelers krijgt Halozyme het kapitaal vooraf binnen wat nodig is om te kunnen werken. Bovendien kunnen ze hopen op een grote royalty stroom wanneer een medicijn echt op se markt komt.

Voorlopig maakt het bedrijf verlies. Dat is niet abnormaal voor jonge biotechbedrijven. Maar dankzij de partnerships met grote farmabedrijven verwacht het bedrijf dat er dit jaar een einde komt aan de cash burn. Het bedrijf verwacht eind 2017 over een cashpositie te beschikken van meer dan 350 miljoen dollar, wat genoeg is voor jaren aan wetenschappelijk werk. En eens er een aantal producten op de markt komen dan is het bedrijf definitief vertrokken.

Beleggen in aandelen is steeds een risico, zeker bij het beleggen in individuele biotechaandelen. Tegenover het risico staat wel de mogelijkheid van een grote koersstijging. Aan elke belegger om af te wegen of het voor hem een investering waard is.


Be the first to comment on "Halozyme Therapeutics, investering of een gokje?"

Geef een reactie