Welke aandelen kopen wanneer je gelooft in een beurscrash?

De aandelenbeurzen wereldwijd bereiken andermaal hun hoogste niveau ooit. Technisch gezien blijven hogere toppen en hogere bodems de beleggers stimuleren om verder te blijven beleggen in aandelen. Met historisch lage rentes zijn er ook weinig alternatieven. Fundamenteel lijkt de beurs hoog te staan. Wanneer het sentiment wijzigt, kan een correctie wel eens fel zijn. Op verschillende manieren kan je inspelen op een verwachte daling van de aandelenmarkt. Je kan putopties kopen op de markt zelf of op de aandelen die je bezit, je kan een ETF tracker kopen die inspeelt op een bear market (voorbeelden vind je hier) of je kan simpelweg je aandelen verkopen zodat je genoeg cash hebt om te kopen wanneer de correctie zich heeft voorgedaan.

Wil je toch blijven beleggen, omdat je nu eenmaal verslaafd bent aan het bezitten van aandelen en hoopt op een stijging van je portefeuille in een dalende markt dan stap je best over op een defensieve aandelenstrategie. Aandelen in de farmasector, telecombedrijven of consumentengoederen zijn dan aan te raden. Deze bedrijven bieden vaak een aantrekkelijk rendement en zijn minder onderhevig zaan de schommelingen op de beurs. Hun PE waarde is vaak ook een stuk lager dan de groei- en technologie-aandelen die de aandelenbeurs momenteel op hun hoogste koersen zetten. Natuurlijk blijven het aandelen die onderhevig zijn aan het sentiment, maar in een dalende markt neigt het sentiment nu eenmaal naar aandelen met een defensief karakter waardoor de kans groter is dat zij tegen de markttendens in stijgen. Aandelen waar je eens naar kan kijken wanneer je een marktdaling verwacht zijn AT&T, Pfizer en Procter & Gamble.


Be the first to comment on "Welke aandelen kopen wanneer je gelooft in een beurscrash?"

Geef een reactie