Kroger, laagste koers in jaren in een stijgende markt

Kroger staat op zijn laatste koers in jaren. De aandelen staan 50% lager dan de hoogste koers ooit. En dat op een moment dat we vooral spreken van aandelenkoersen die historisch hoog staan. Hoe komt dat?Kroger is een Amerikaanse voedingsmiddelenketen. Ze heeft een marktaandeel van 10% in de Verenigde Staten. De omzetgroei daalt echter al een aantal jaren waardoor er druk kwam te staan op het aandeel. In het vierde kwartaal van 2016 was er zelfs een daling van de omzet van 0 7%. Ook in het eerste kwartaal van 2017 kende Kroger nog een omzetdaling van 0,2%. In het tweede kwartaal wist Kroger het tij te keren, vooral door snel stijgende online verkoop. Het management van Kroger verwacht in de tweede helft van 2017 een omzetgroei van 0,5 tot 1%. W kunnen dat ook van een kentering spreken.

Veel retailers waaronder Kroger hebben te leiden gehad van de overname van Whole Foods door Amazon die deprijzen snel en spectaculair deed zakken. Ook de komst van Lidl en Aldi op de Amerikaanse markt deden vreten aan het marktaandeel.

Toch lijkt Kroger op weg om op termijn terug aan te knopen met hogere omzetten en meer winst. De PE waarde van de verwachte winst van 2017 bedraagt iets meer dan 10. Dat is beduidend lager dan het historische gemiddelde van Kroger van 16 en veel lager dan het gemiddelde van de S1P 500. Krogers dividendrendement bedraagt 2,4% terwijl het historisch gezien een dividendrendement heeft van 1,5%.

Wall Street bekijkt het aandeel met een zeer pessimistische blik. Fundamenteel staat Kroger historisch gezien laag gewaardeerd. Of dit de mening van de beleggers onmiddellijk zal veranderen valt af te wachten. Feit is dat minder slecht nieuws door de pessimistische markt misschien wel eens kan aanzien worden als een positie kentering. Op technisch vlak blijft Kroger zit de koers van Kroger in een dalende trend. De mart kan snel keren, maar de daling kan zich natuurlijk ook verder zetten. Op lange termijn kan Kroger een aandeel zijn met veel potentieel. Op korte termijn zal veel afhangen van wat de CEO te vertellen heeft over de toekomst. Is het omkeren van de omzetdaling definitief of niet?


Be the first to comment on "Kroger, laagste koers in jaren in een stijgende markt"

Geef een reactie