Bitcoin, veel besproken cryptomunt

Ondanks jaren van kritiek onder investeerders is Bitcoin één van de meest besproken investeringsmogelijkheden in de wereld. Niemand kan er blijkbaar genoeg van krijgen. Cryptomunten zijn hot en deze technologie zal niet zo maar verdwijnen. Veel investeerders verdienden fors geld aan de cryptomunten waarvan Bitcoin de bekendste is.Bitcoin is zeer volatiel op de beurs. Na een top bereikt te hebben van 5000 dollar zakte de koers terug naar 3000 dollar om nadien terug verder te stijgen. Deze volatiliteit trekt beleggers aan en zorgt ervoor dat Bitcoin razend populair is en blijft. Vraag is of Bitcoin enkel onderhevig is aan het kuddegedrag van beleggers of dat het een volwaardig investeringsmodel is op langere termijn.

De technologie achter Bitcoin kan en zal ons betalingssysteem op zijn kop zetten. We kunnen ons de vraag stellen of het huidige systeem dat met baar geld dat duizenden jaren terug gaat nog wel van deze tijd is.

Er bestaat een platform, Coinbase waar je rechtstreeks cryptomunten kan kopen. Niet alleen Bitcoin, maar ook Ethereum kan je er op een gemakkelijke manieren aanschaffen. Daarnaast bestaan er ook ETF’s waar je kan inspelen op de volatiele markt van cryptomunten. Let er wel op dat we voorlopig nog moeilijk kunnen spreken van investeren zolang er nog geen wereldwijde regularisatie bestaat rond deze nieuwe betalingsmethode.


Be the first to comment on "Bitcoin, veel besproken cryptomunt"

Geef een reactie