Ahold Delhaize, wat te verwachten?

Nadat Amazon in de zomermaanden Whole Foods overnam en aankondigde de prijzen in deze supermarkt drastisch te verlagen, zakte de koers van Ahold Delhaize bijna 20%. Ondertussen is het aandeel amper in waarde hersteld. Beleggers vrezen dat Amazon marktaandeel van Ahold Delhaize gaat afsnoepen waardoor het bedrijf zijn toekomstige winstverwachtingen niet zal kunnen halen. De vraag is of dit ook effectief zo zal zijn.

Ahold Delhaize behaalt meer dan 60% van haar omzet in de Verenigde Staten. Dat is behoorlijk veel. Ahold Delhaize focust op goedkopere producten daar waar Whole Foods meer inzet op duurdere, kwaliteitsvollere producten. Ze trekken dan ook een ander publiek aan. Daarnaast is Ahold Delhaize niet alleen vier keer zo groot als Whole Foods, ze bieden ook een veel breder assortiment aan.

De angst voor slechtere resultaten heeft hard op het aandeel ingehakt. Dat het zover zal komen is maar de vraag. Ahold Delhaize presteerde sterk in de eerste helft van 2017 dankzij de voordelen die ze kan halen uit het samengaan van Ahold en Delhaize. Het is maar de vraag of Amazon deze opgaande trend kan breken. Bovendien is er nog geen trend bevestigd dat mensen bereid zijn om online hun boodschappen te doen. Zolang dit niet het geval is, kan er verwacht worden dat Ahold Delhaize kan herstellen.


Be the first to comment on "Ahold Delhaize, wat te verwachten?"

Geef een reactie