Koop jij dit aandeel wanneer het gehalveerd is in waarde?

( asharkyu/Shutterstock)

Applied Optoelectronics (AAOI) ontwikkelt optische producten (bv. laser transmitters) om er voor te zorgen dat de hardware van o.a. internet data centers en kabeltelevisie aan een hogere snelheid kan functioneren. Het is dan ook niet te verwonderen dat de koers de afgelopen jaren explodeerde van 10 tot bijna 100 dollar. Sinds hun laatste kwartaalrapport in augustus, en na een slechte update voor het derde kwartaal, daalde de koers van het aandeel echter met meer dan 50% ondanks veel beter dan verwachte resultaten. Investeerders zijn voorzichtiger geworden omdat ze vrezen dat het bedrijf aan haar toekomstige verwachtingen niet gaat kunnen voldoen, omdat ze een grote klant (Amazon?) dreigen te verliezen.AAOI heeft zelfs een class action suit aan haar been, een gezamenlijke klacht van een groep beleggers die vinden dat ze verlies leden met hun aandelen o.w.v. een foute communicatie en voorspellingen van het bedrijf. Dit is niet ongewoon in de Verenigde Staten wanneer beleggers hun aandelen zien zakken.

AAOI is te traag op een vernieuwende markt gesprongen waardoor het zijn omzetdoelstellingen moest verlagen van 115 naar minder dan 90 miljoen dollar voor dit kwartaal. Sommige analisten zagen eerst zelfs een omzet van 23 miljoen dollar. Up to date blijven in een hoogtechnologische markt waar AAOI in opereert in een concurrentieel voordeel. Wanneer je dit niet kan waarmaken word je door beleggers heel erg afgestraft.

Het bedrijf probeert de achterstand opnieuw in te halen. Het zal moeten bewijzen dat ze dit kunnen vooraleer ze het ververtrouwen van beleggers terug kunnen winnen. De verwachte winst per aandeel ratio bedraagt minder dan 11. Dat is laag voor een hoogtechnologisch bedrijf. De vraag is of het bedrijf zijn verwachte winst niet verder dramatisch zal zien dalen. Kan de aandelenkoers van het bedrijf terugkeren naar zijn hoogste waarden van eerder dit jaar? Alleen als Apllied Optoelectronics terug aan kan knopen met de concurrentie in zijn markt. En dat is toekomstmuziek.


Be the first to comment on "Koop jij dit aandeel wanneer het gehalveerd is in waarde?"

Geef een reactie