BMW, kwaliteitsvol groeiaandeel?

Autofabrikant BMW is sterk blootgesteld aan China wat maakt dat het bedrijf in China goede groeivooruitzichten heeft. Bovendien staat het aandeel laag gewaardeerd en heeft het een aantrekkelijk dividendrendement van bijna 4%.

Door een stijgende verkoop in China bedraagt het aandeel van China in de totale groepsomzet reeds 25%. BMW wist elk jaar zijn omzet te verhogen, al groeit de omzet minder hard dan de afgelopen jaren. Het bedrijf verwacht dit jaar een winstmarge te behalen van tussen de 8 en 10% en verwacht zijn omzet tussen de 5 en de 10% te zien groeien. Ook het dividend groeit. Het laatste dividend dat werd uitgekeerd bedroeg 3,5 euro, een rendement van bijna 4%. De auto-industrie wordt door dividendbeleggers vaak gemeden omdat het een cyclische industrie is die snel het dividend on hold zet. BMW echter heeft een lage payout ratio en genereert veel cash waardoor het dividend als bijna zeker kan beschouwd worden. BMW noteert aan een verwachte PE van slecht 8. Laag gewaardeerd dus. Met het dividendrendement van 4% en een groeikansen in opkomende landen zoals China kan de positieve trend voor BMW nog wel eventjes aanhouden.


Be the first to comment on "BMW, kwaliteitsvol groeiaandeel?"

Geef een reactie