Sterk merk, Renault

Renault is in de top drie van de bestverkopende autoproducenten ter wereld dankzij zijn alliantie met Nissan met een verkoop van 1,8 miljoen auto’s het afgelopen kwartaal met een winst van 1,8 miljard euro op een stijgende omzet.

Het bedrijf beschikt over één van de sterkste balansen in de auto-industrie en het aandeel noteert aan een koers/winst verhouding van minder dan 6, een zeer lage waardering voor een winstgevend bedrijf zoals Renault.

De auto-industrie is  een cyclische industrie waardoor automakers vaker gewaardeerd worden aan een lage PE-waarde. Renault wordt door de markt gewaardeerd aan 25miljard euro. Enkel de waarde van zijn 43% belang in Nissan heeft een waarde van 15 miljard dollar. Nissan heeft op de Japanse beurs namelijk een kapitalisatie van 35 miljard dollar.

Bovendien staan er weinig schulden op de balans die volledig worden gecoverd door de free cash flow van het bedrijf. Renault is dan misschien wel eens het koopje op de Franse beurs. Over het dividendrendement van meer dan 4% hebben we dan nog niet gesproken! 

Be the first to comment on "Sterk merk, Renault"

Geef een reactie