Facebook, techaandeel van nu en morgen

Het aandeel Facebook lijkt niet te stoppen. Het aandeel is de jongste jaren exponentieel gestegen, maar toch wil dit niet zeggen dat het aandeel niet meer verder kan stijgen. Facebook noteert lager dan zijn gemiddelde prijs op basis van zijn winsten. Dit is in scherp contrast met andere grote technologiebedrijven zoals Alphabet en Netflix die beiden ook hun koersen heel sterk zagen groeien.

Facebook blijft een groeibedrijf. 91% van alle adverteerders zet een deel van hun online advertentiebudget opzij om te adverteren via het platform van Facebook. Bovendien wil 66% van deze groep hun advertentiebudget via Facebook verhogen het komende jaar. Slechts 5% plant om het budget te verlagen. De laatste drie maanden kreeg Facebook een koopadvies van 31 analisten, terwijl er slechts 2 analisten een houden advies uitspraken. Het gemiddelde koersdoel van de analisten bedraagt 200 dollar. Momenteel noteert de koers aan minder dan 180 dollar. Wanneer de cijfers die het aandeel naar buiten brengt opnieuw de markt verrassen dan kan je er van op aan dat de koersdoelen door de verschillende analisten opnieuw zullen verhoogd worden.


Be the first to comment on "Facebook, techaandeel van nu en morgen"

Geef een reactie