Zijn E-sports de toekomst?

E-sports zijn competitieve vide spelletjes die mensen graag spelen, maar waar ze ook graag naar kijken. In de nabije toekomst kan het wel eens zijn dat bij e-sports de beleggers hun ding gaan vinden en het karakter van de verschillende sporten wel eens een andere dimensie zou kunnen gaan geven. Niet voor niks hebben alle grote voetbalploegen een internationale e-speler op hun loonfiches.

Als er één bedrijf is dat hiervan wel eens zou kunnen profiteren is het ongetwijfeld Activison Blizzard.  Het bedrijf is als het ware de uitvinder van e-sports. Analisten voorspellen dat het publiek voor e-sporten zal stijgen tot meer dan 385 miljoen mensen. Een gigantische afzetmarkt. De wereldwijde omzet steeg van 112 miljoen dollar in 2012 naar een verwachte >700 miljoen dollar dit jaar.

In een voetbalclub investeren is niet zo eviident, maar investeren in e-sports is dat wel. Je moet gewoon het juiste aandeel vinden dat het meest kan profiteren van deze groeiende markt. Dan komen we bij Activison Blizzard. Wanneer blijkt dat e-sports werkelijk de toekomst zijn dan kan Activison Blizzard wel eens de kip met de gouden eieren zijn.


Be the first to comment on "Zijn E-sports de toekomst?"

Geef een reactie