Wat als je niet van risico houdt?

Beleggen op de beurs houdt altijd een vorm van risico in. Elk bedrijf kan op één of andere manier kampen met een (grote) tegenslag die invloed heeft op de koers van het aandeel. Ook wereldwijde gebeurtenissen kunnen de aandelenmarkten zwaar doen dalen en ook de aandelen met een laag risico kunnen hier het slachtoffer van worden.

Toch zijn er aandelen waar je je slaap niet voor hoeft te laten. Een voorbeeld van zo’n aandeel is farmabedrijf Johnson & Johnson. Deze wereldspeler in de farmasector heeft een zo gediversifieerd productenaanbod waardoor het minder gevoelig is aan tegenslagen van een bepaald productsegment. Het bedrijf verkoopt medicijnen voor het brede publiek wereldwijd, maar ook medische toestellen en andere medische producten. Ook demografische trends – mensen worden steeds ouder waardoor de noodzaak aan medicatie groter wordt – helpen de koers minder volatiel te zijn.

J&J is niet zomaar een slapende farmagigant. Het zet zelf ook in oip groei door middel van overnames en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Hierdoor wordt het productgamma weer meer gespreid. En dan hebben we nog niet gesproken over het dividend dat je er jaarlijks gratis bijkrijgt.


Be the first to comment on "Wat als je niet van risico houdt?"

Geef een reactie