Europese aandelen boven Amerikaanse

De Europese Stoxx 600 index, index met de 600 grootste beursgenoteerde bedrijven in Europa, steeg sinds begin van het jaar een dikke 9%. Analisten geloven dat Europese aandelen nog veel marge hebben om te groeien door hun lage waarde en hun sterke fundamenten voor de toekomst onddichter bij mekaaranks de vaak terugkerende politieke onzekerheid die gepaard gaat met een beleid dat rekening moet houden met de wensen van verschillende landen en verschillende economische omstandigheden tussen Noord en Zuid- Europa.De Brexit, die eerste werd gezien als een domper op het Europese beleid, zou de Europese landen wel eens dichter bij mekaar kunnen brengen waardoor er eensgezindere beslissingen kunnen genomen worden die een positief effect hebben op de economie en de toekomstige groei ervan.

Europese aandelen bieden een hoger dividend dan Amerikaanse;  Banken zijn verrassend genoeg één van de meest attractieve sectoren ondanks de hoge graad aan slechte leningen in Zuid-Europa. Europese banken behalen hun inkomsten vooral in eigen regio waar de economische activiteit aantrekt. Sinds de schuldencrisis is er meer stabiliteit in het banksysteem en controle zorgt ervoor dat de fundamenten van de banken verbeterd zijn.

Europese aandelen kunnen de Amerikaanse aandelen wel eens gaan overtreffen; Dit is niet zozeer door de politieke onzekerheid in Amerika, maar eerder door de sterke fundamenten van Europese bedrijven.


Be the first to comment on "Europese aandelen boven Amerikaanse"

Geef een reactie