Hoe investeren in de auto-industrie?

Analisten verwachten dat het aantal verkochte auto’s in de VS de volgende jaren blijft dalen van 18 miljoen verkochte auto’s per maand in november 2016 naar 13 miljoen verkochte auto’s in 2021. Dit zet druk op auto-aandelen en zorgt voor lage waarderingen in de ganse industrie.Toch mag er niet alleen gefocust worden op de auto-industrie in de VS alleen. De auto-industrie is een wereldwijde industrie die groei ziet in zowel China als Europa. De beste manier om te investeren in de auto-industrie is investeren in een bedrijf dat een toeleverancier is voor verschillende fabrikanten. Het Canadese Magna International levert onderdelen aan de grote Amerikaanse merken en aan de drie Duitse merken Daimler, BMW en Volkswagen. De aandelen noteren aan een PE waarde van 9 en het dividend groeide de laatste 5 jaren aan bijna 15% per jaar. Dit jaar wordt een winst per aandeel verwacht van $5,8 en ook volgend jaar verwachten analisten verdere groei waardoor de verwachte PE waarde daalt onder de 8. Dit is lager dan zijn peer groep waar de gemiddelde PE waarde 10 bedraagt.

Het aandeel is laag gewaardeerd door de negatieve vooruitzichten van de Amerikaanse auto-industrie, maar ook door de nieuwe NAFTA onderhandelingen van de Amerikaanse regering met de Canadese. Beleggers vrezen dat importheffingen op Canadese producten een directe invloed kunnen hebben op Magna International.  Moesten de toekomstige verkopen van auto’s in de VS hoger uitvallen dan verwacht en als de negativiteit rond het aandeel verdwijnt na de NAFTA onderhandelingen dan mag een stijging van het aandeel verwacht worden.

Be the first to comment on "Hoe investeren in de auto-industrie?"

Geef een reactie