Aanbevolen Britse aandelen door UBS

Het analistenteam van UBS stak begin september de koppen bijeen om een koop- en verkooplijst op te stellen van Europese aandelen. 17 analisten plaatsten 45 aandelen op hun kooplijst en 37 op hun verkooplijst. 1/3e van de meest favoriete aandelen en 1/4e van de lijst van minst favoriete aandelen waren Brits.Europese aandelen tonen een 12,8% winstgroei in 2017 en ook de jaren daarna verwacht UBS duidelijk positieve cijfers. Bovendien keren de aandelen op hun kooplijst een dividend van gemiddeld 3,6% wat beduidend hoger is dan Amerikaanse aandelen en obligaties. Dit gegeven maakt dat Europese aandelen en hier specifieker de Britse aantrekkelijk zijn om in te investeren.

Sainsbury’s is een van de topaandelen voor de UBS analisten voor 2018 met een koersdoel van 350 pence, een potentiële stijging van circa 45%. WPP is een ander aandeel met een mooi dividend dat door analisten van UBS wordt aangeraden. Het koersdoel is 1900 pence. Verder geloven de analisten in Royal Dutch Shell met een koersdoel van 2550p., Vodafone 280p, easyJet 1465p, Prudential 2200p, en Next 4900p.

Op de verkooplijst of lijst van minst favoriete aandelen staan o.a; Kingfisher, Ocado, Morrissons, Legal and General en ITV.

Be the first to comment on "Aanbevolen Britse aandelen door UBS"

Geef een reactie