Een laag gewaardeerd, financieel aandeel met een stevig dividend

Lazard staat reeds op de beurs genoteerd halfweg de 19e eeuw. Het overleefde de Amerikaanse Civil War, verschillende recessies en depressies en twee wereldoorlogen. Een financiële instelling die dit allemaal overleefd heeft, moet wel over ene uniek businessmodel beschikken. Toch is het bedrijf geen gigantische onderneming ondanks zijn lange bestaan. Zijn marktcapitalisatie bedraagt ‘slechts’ 5 miljard dollar. Lazard – dat zijn aandeel sinds de start van 2017 met 11% zag groeien – heeft in de M&A markt een niche gevonden. M&A staat voor Merger & Acquisitian. Zo was het o.a. betrokken bij de overname van Kite Pharma door Gilead sciences en de overname van HTC door Google.

Lazard is goed gepositioneerd om wereldwijd te profiteren van de bergen cash die bedrijven willen laten renderen door overnames. Het bedrijf noteert aan een PE van 13 met een verwachte winstgroei van 11% volgend jaar. Bovendien geeft het ene dividendrendement van 3,6%.

Be the first to comment on "Een laag gewaardeerd, financieel aandeel met een stevig dividend"

Geef een reactie