Welk aandeel is een goede goudbelegging?

In tijden van onzekerheid op de beurs stijgt de goudprijs. Goudmijnaandelen stijgen vijf maal zo hard. Wanneer de beurs het goed doet, is er weinig interesse in goudmijnaandelen. DE goudprijs stijgt niet meer en de hoge kosten die verbonden zijn aan het delven van goud in de mijnen nemen een grote bijt uit de winstgevendheid van goudmijnaandelen. Er zijn investeerders die rotsvast geloven in de toekomst van goud als veilige belegging. Eric Sprott is zo’n miljardair die in het verledenbedrijven oprichtte om specifiek te kunnen beleggen in fysiek goud.De afgelopen jaren bouwde hij een belang op van 10% in Kirkland Lake Gold, een Canadees goudmijnbedrijf met mijnen in Canada en Australië. De Kirkland Fosterville mijn in Australië is de reden dat Sprott zijn zinnen zette op de Canadese goudmijnbouwer. De Australische mijn kan wel eens letterlijk en figuurlijk Kirkland’s goudmijn worden.

Het verhaal achter Kirkland is geen verhaal van verwachtingen, maar een verhaal van werkelijke winsten. De kosten om het goud boven te halen zijn een stuk lager dan de concurrenten. Analisten verwachten dat de winsten de komende jaren nog verder gaan stijgen doordat de delving in de Australische mijn nog zal toenemen.  Met een sterke balans, een lage PE waarde en een verwachte stijging van de goudprijs heeft het bedrijf alle troeven in handen om aandeelhouders te belonen met een stijgende beurskoers.


Be the first to comment on "Welk aandeel is een goede goudbelegging?"

Geef een reactie