Ia Altice het risico waard?

Het aandeel van kabelbedrijf Altice daalte meer dan 20% gisteren waardoor het meer dan 6 miljard euro in marktwaarde uitveegde. Beleggers reageerden zo fors nadat bleek dat het bedrijf niet weet te herstellen in de Franse markt en ze vrezen dat vooropgestelde overnames om verder schaalgrootte te winnen in de Amerikaanse markt niet kunnen doorgaan. Het bedrijf heeft een hele grote schuldberg na overnames van verschillende grote kabelbedrijven in het verleden.Ondanks dat het bedrijf miljarden investeerde in zijn Franse netwerk en honderden miljoenen uitgaf aan sportrechten blijft het klanten verliezen op zijn thuismarkt Frankrijk . Tot 75000 afgelopen kwartaal!

In het verleden wist het bedrijf de kosten drastisch te verminderen bij de bedrijven die het overnam. Beleggers verwachten echter meer. Zolang het bedirjf niet organisch kan groeien lijken meer en meer beleggers de handdoek in de ring te gooien. Ben je immers bereid om te investeren in een bedrijf met een torenhoge schuld die het opbouwde door overnames, maar dat niet in staat is die overnames te laten groeien? Je kan beleggers niet blijven beloven dat het in de toekomst goed komt. Beleggers willen resultaten zien.

Door de daling van het aandeel wordt het voor het bedrijf veel moeilijker om nieuwe schulden aan te gaan die nodig zijn voor geplande overnames. Gaan banken of andere investeerders geld op tafel leggen wanneer de schuld reeds zo hoog is en de waarde van het aandeel daalt? Altice had een schuld op het einde van vorig kwartaal van bijna 50 miljard euro. Met de investeringen die nodig zijn in Frankrijk alleen al om het netwerk te blijven upgraden is het maar de vraag of het bedrijf schulden kan blijven maken om cash flow te genereren. Altice zit in vieze papieren. De verschillende topkaderleden die de afgelopen maanden opstapten om ‘persoonlijke redenen’ hebben dat voor de beleggers beseft. Altice is niet het risico waard.


Be the first to comment on "Ia Altice het risico waard?"

Geef een reactie