Alphabet, conglomeraat in techland

Alphabet, het internetbedrijf beter bekend onder de zoekmachine Google, heeft opnieuw een schitterend kwartaal achter de rug. Het bedrijf wist opnieuw de omzet met meer dan 20% te laten groeien. Dat is immens voor een bedrijf van zo’n omvang. Niet alleen groeit de omzet met meer dan 20%. Die omzet lijkt ook nog eens elke kwartaal een beetje te versnellen. Dat is uitermate positief.Alphabet domineert de wereldwijde internetadvertentiemarkt met zijn zoekmachine Google. Deze dominante positie stelt het bedrijf in staat om verder te profiteren van de blijvend groeiende vraag naar advertenties op het internet.

Daarnaast heeft ook YouTube, destreamingdienst van Alphabet, de wind duidelijk in de zeilen. Het kanaal heeft 1,5 miljard kijkers die gemiddeld dagelijks 1 uur online zijn. Dat is gigantisch. De advertentie-inkomsten boomen dan ook via YouTube.

De mobiele advertentiemogelijkheden groeien bovendien ook aan een hoog tempo. Zowel Google als YouTube spelen hier op in wat positief is voor de volgende kwartalen.

Naast deze meest gekende producten van Alphabet blijft het bedrijf investeren in de toekomst met o.a. Google Cloud, zelfrijdende auto’s, smart home, Pixel Phone, artificiële intelligentie,  …

Het aandeel is ondanks de grote vraag en de grote stijging van het afgelopen decennium niet overgewaardeerd. Alphabet noteert lager dan de brede technologiesector aan een koers/winst van ongeveer 33 waar de volgende jaren een groei verwacht wordt van 24%. Het is duidelijk dat het technolgielandschap zich afspeelt rond slechts enkele belangrijke spelers. Alphabet is daar één van.


Be the first to comment on "Alphabet, conglomeraat in techland"

Geef een reactie