Is deze keten een parel in de Amerikaanse retail?

De Amerikaanse retailmarkt gaat gebukt onder een overduidelijk negatief sentiment. De opkomst van online shoppen zet druk op winkelketens. De afgelopen jaren gingen al veel grote bedrijven ten onder. Retailbedrijven worden doorbeleggers over dezelfde kam geschoren. Deze negatieve downtrend in aandelen van grote retailbedrijven in de Verenigde Staten biedt ook opportuniteiten. Wanneer je de juiste aandelen vindt die een goede cashflow genereren en winstgevend zijn dan heb je de winnaars in huis die zullen profiteren van het faillissement van concurrenten. Eens het negatieve sentiment gebroken is en de zwarte schapen uit de markt zijn dan ligt de weg open voor de sterke bedrijven. Maar momenteel zijn het ook de sterke bedrijven die hun aandelenkoersen zien dalen. Eén van die bedrijven is Macy’s.Macy’s is één van de grote warenhuizen in de VS die ook Bloomingdale in portefeuille heeft. Het bedrijf bezit 728 warenhuizen waaronder enkele op de toplocaties in New York. Het aandeel zakte van circa 70 dollar eind 2015 tot ongeveer 19 dollar nu. Daar waar één van hun grote concurrenten JC Penney het moeilijk heeft om het hoofd boven water te houden staat Macy’s er veel beter voor.

Er zijn momenteel verschillende fundamentele redenen om aan te nemen dat het tij wel eens kan gaan keren. Het bedrijf maakt winst en keert circa 60% van die winst uit in de vorm van een dividend. Dat dividend heeft momenteel een rendement van meer dan 8%. Macy’s is aanwezig in de online verkoop waar het een omzet boekt van circa 900 miljoen dollar. Zijn online segment is een groeimotor in het bedrijf. Daarnaast bezit het bedrijf voor meer dan 20 miljard dollar aan vastgoed. Macy’s wordt zelf gewaardeerd aan 6 miljard dollar. Het management geeft aan dat het bereid is vastgoed te verkopen als dat voordeliger is dan het runnen van een winkel. Het bedrijf heeft een koers/winst verhouding van 8 en een PEG ratio van 0,5. Een waarde van 1 is neutraal. Een lagere waardering toont dat een bedrijf te laag gewaardeerd staat.

Macy’s waarden tonen aan dat de markt weinig goeds verwacht. Alle negatieve nieuws zit reeds in de koers. Het minste positieve nieuws kan een positieve trendbreuk veroorzaken. Misschien is Macy’s wel het Amerikaanse retailaandeel dat zal profiteren op het einde van het verhaal. Beleggers met zin voor wat risico en stalen zenuwen op korte termijn kunnen zich aan dit aandeel wagen. Morgen weten we al ietsje meer. Macy’s publiceert resultaten voor dat de markt opent. Analisten verwachten een winst per aandeel van 19c tegenover 17c vorig jaar.


Be the first to comment on "Is deze keten een parel in de Amerikaanse retail?"

Geef een reactie