Wat met de hoge PE waarde van Netflix?

Wie tien jaar gelden 10.000 dollar zou geïnvesteerd hebben in Netflix zou er nu maar eventjes 500.000 dollar aan overhouden. Beleggers die zich richtten op groei kiezen voor aandelen zoals Netflix. Beleggers die kijken naar fundamentele waardes vonden het bedrijf al langer te hoog gewaardeerd. Een hoge PE waarde betekent echter niet dat een aandeel niet kan stijgen.Netflix noteert aan een PE van meer dan 200 momenteel. Dat is extreem hoog waardoor het aandeel de hoge verwachtingen van beleggers steeds zal moeten bewijzen. Voorlopig lijkt Netflix het pad van de groei te blijven afwandelen. Maar er zijn ook obstakels op dat pad. Zo besliste Disney om vanaf 2019 met een eigen streamingdienst te starten en zijn content weg te halen bij Netflix. Maar Netflix blijft zelf investeren in eigen content. De vraag is of de move van Disney een impact gaat hebben op het bedrijf.

Netflix blijft groeien. De winst per aandeel blijft sterk stijgen waardoor de huidige PE waarde een relatieve waarde blijkt te zijn. In 2016 was de PE waarde van Netflix 300, momenteel staat ze op 200 en de verwachte PE voor 2018 en 2019 is respectievelijk 86 en 52. Een groeiaandeel kan enkel beschouwd worden als hoog gewaardeerd als het geen winst weet te maken op dit moment en de winst niet hard kan laten groeien. Voorlopig blijkt Netflix de beloftes te kunnen waarmaken. Elk kwartaal bereikt Netflix 3 miljoen nieuwe klanten buiten de Verenigde Staten waardoor het buiten de VS ondertussen meer klanten heeft dan in de VS zelf. In april bevestigde het bedrijf dat het een partnership aangaat met een iOiyi, een van de grootste streamingsdiensten in China. Er zijn dus nog vele mogelijkheden om te blijven groeien.

Ondanks een hoge PE waarde staat de koers relatief gezien, ondanks de sterke koersstijging dit jaar, lager gewaardeerd dan in 2016. Als het zijn beloftes kan waarmaken dan is het zelfs aan deze hoge PE waarden niet te laat om te investeren. Maar als het bedrijf de verwachtingen niet inlost, dan zou de daling wel eens snel kunnen gaan.


Be the first to comment on "Wat met de hoge PE waarde van Netflix?"

Geef een reactie