Op zoek naar een nieuw groeiaandeel

Hoewel de beurs hoog gewaardeerd staat zijn beleggers steeds op zoek naar nieuwe groeiverhalen. Elke belegger hoopt ooit te investeren in een groeiaandeel zoals Neflix, Amazon of Alibaba dat tien jaar geleden waren.Ook vandaag zijn er mogelijkheden. Zo is bijvoorbeeld hernieuwbare energie ene markt met veel potentie. Dat klinkt niet vreemd en bedrijven zoals Vestas Wind Systems steeg de afgelopen vijf jaar fenomenaal. Het is niet altijd even gemakkelijk om voor de eigenlijke koersexplosie te investeren in een groeiaandeel. De kans bestaat altijd dat de beloftes niet waargemaakt worden waardoor je je geld verliest. Binnen de windenergie zijn er nog steeds opportuniteiten.

De globale markt van windrotorbladen heeft een omzet van meer dan 7 miljard dollar dit jaar. Er wordt verwacht dat deze omzet zal stijgen tot 33 miljard dollar tegen 2025. Windenergie was vooral een verhaal in ontwikkelde landen, maar ook opkomende landen in Azië, Afrika en Latijns Amerika beginnen door de klimaatontwikkelingen, de juiste waarden van windenergie in te schatten.

TPI Composites Inc is een bedrijf dat van deze snelgroeiende markt wel eens kan gaan profiteren. Het bedrijf maakt windbladen voor windturbines. Tien jaar geleden waren er veel bedrijven die investeerden in hernieuwbare energie. Het was bijzonder moeilijk om het kaf van het koren te kiezen. Ondertussen zijn er veel van die bedrijven over de kop gegaan en is de markt geconsolideerd. De sterke bedrijven hebben het hoofd boven water kunnen houden en kunnen nu mee profiteren van de groei in hun sector. Het aandeel is zeker niet hoog gewaardeerd met een koers winst verhouding van minder dan 20. Het aandeel noteert aan een koers/omzet lager dan 1. Analisten verwachten dat de winst op vier jaar tijd kan verviervoudigen. Misschien is dit aandeel wel het nieuwe groeiaandeel waar je naar op zoek bent?


Be the first to comment on "Op zoek naar een nieuw groeiaandeel"

Geef een reactie