Disney, rebound in 2018 en verder?

Het aandeel Disney heeft het afgelopen jaar een pas op de plaats gemaakt. Andere mediabedrijven deden het veel slechter met waardedalingen van het aandeel met meer dan 30%. Dat Disney stand kan houden is te danken aan zijn sterk merk en zijn toekomstige groeikanalen.Disney had het afgelopen jaren veel te lijden onder de moeilijke gang van zaken bij het sportkanaal ESPN. De afgelopen zes jaar verloren ze 13% van hun klanten. Dat is een serieuze aderlating. Toch heeft Disney verschillende positieve vooruitzichten.

Disney is een zeer sterke merknaam met verschillende goed draaiende bedrijfssegmenten zoals de Studio’s, de themaparken en de merchandising. Disney neemt verregaande maatregelen om een eigen streamingdienst op te richten. Disney heeft een enorm gamma aan films en series en wil zo rechtsreeks de concurrentie aangaan met Netflix. Dat Netflix te lijden zal hebben onder de nieuwe streamingdienst van Disney staat als een paal boven water. Disney wil twee diensten oprichten: één met films en series rond Star Wars, en andere series van Marvel en Pixar en een tweede rond zijn sportzender ESPN met live events van duizenden sporten. De eerste dienst wordt verwacht in 2019, de tweede reeds in het voorjaar van 2018.

Disney heeft een enorm gamma aan films die ene kaskraker waren en nog steeds veel winsten genereren door de merchandising rondom. Bovendien blijft het succesvolle films maken waardoor de toekomst verzekerd blijft. Het merk Disney is zulk sterk merk dat het blijft teren op de successen van vroeger en hits blijft maken om de toekomstige successen te leveren. Denk maar aan de laatste film Thor: Ragnarok die een wereldwijde omzet draaide van meer dan 650 miljoen dollar! Bovendien staat er ook een nieuwe Star Wars triologie op het programma.

Momenteel noteert het aandeel aan een verwachte pe van minder dan 16 en bovendien genereert het bedrijf meer dan 12 miljard dollar free cash flow. Toekomst verzekerd? Ik denk van wel!


Be the first to comment on "Disney, rebound in 2018 en verder?"

Geef een reactie