Aandelen om naar uit te kijken in 2018

Wanneer de aandelenmarkt opent op 2 januari 2018 zijn de grootste verliezers van 2017 vaak zeer sterke presteerders. Op het einde van het jaar dalen de aandelenprijzen van de slechte presteerders vaak hard omdat Amerikaanse beleggers deze aandelen verkopen om de verliespost te kunnen inboeken in hun belastingbrief. Amerikanen betalen immers een meerwaardebelasting op hun aandelen. Het zou niet slim zijn om de aandelen waar ze verlies opmaakten simpelweg in portefeuille te houden. Het is handiger om van de verliezen gebruik te maken zodat hun totale winsten lager zijn.

Dit wil zeggen dat er op deze aandelen in december nog extra verkoopdruk komt te staan met dalende aandelenprijzen als gevolg. Daar tegenover staat dat deze aandelen begin januari terug opgepikt worden en er dus veel meer kopers zijn dan verkopers. de aandelenprijzen stijgen extra hard.

Welke (Amerikaanse) aandelen voldoen aan deze voorwaarden? Niet elk aandeel dat in de loop van het jaar werd afgestraft maakt het jaar erop een sterke rebound. Aandelen met een negatief sentiment, een structureel dalende omzet of aandelen van bedrijven in faling zijn absoluut te mijden. Het si belangrijk dat je sterke bedrijven zoekt die een dividend betalen, een lagere verwachte PE hebben dan de markt en die noteren onder boekwaarde. In de S&P 500 aandelen, de 500 grootste Amerikaanse bedrijven dus, vind je sterke bedrijven zoals Macy’s, Kroger, Foot Locker, General Electric, Viacom en Alaska Air Group die voldoen aan bovenstaande voorwaarden.


Be the first to comment on "Aandelen om naar uit te kijken in 2018"

Geef een reactie