Koersdoel Ahold Delhaize verlaagd

Alhoewel de fusie van Ahold en Delhaize kostenbesparend is, hebben analisten van Morningstar het koersdoel verlaagd van 21 naar 18,6 euro. Ze geloven dat de voordelen van de kostenbesparingen teniet worden gedaan door een sterker wordende concurrentie. Hert koersdoel van 16,6 euro impliceert een koers/winstverhouding van 12 voor 2018.

De analisten voorspellen een langetermijngroei van 1,8% met een marge van 3,9%. De vooropgestelde marges dalen door meer concurrentie in de Verenigde Staten  Het is 10% ondergewaardeerd op dit moment.

De analisten geloven niet dat het schaalvoordeel van de fusie een voldoende kostenbesparing kan opleveren.  De concurrentie met discounters en de opkomst in retail van Amazon in de VS, waar Ahold Delhaize 70% van hun omzet haalt, zullen blijvende druk zetten op de marges omdat Ahold Delhaize verdere investeringen zal moeten treffen om concurrentieel te blijven.

Een relaas van de analisten van Morningstar vind je hier.

Be the first to comment on "Koersdoel Ahold Delhaize verlaagd"

Geef een reactie