Chinees internetaandeel met groot groeipotentieel

Wanneer we aan Chinese internetbedrijven denken, denken we in de eerste plaats aan Alibaba groep, het Chinese Amazon. Alibaba is een Chinese mastodont in de e-commerce die zich net als Amazon begint te roeren in de offline Retail. Meer info over Alibaba vind je hier.



Een aandeel dat minder bekend is in Europa, maar al een grote weg heeft afgelegd is Netaese. Het si een Chinese game-ontwikkelaar die naast zijn games ook een belangrijkere rol begint te spelen in e-commerce. Het bedrijf heeft een marktwaarde die tien maal kleiner is dan Alibaba. Het aandeel staat genoteerd op de Amerikaanse beurs en boekte het afgelopen kwartaal een winst van 3,43 dollar per aandeel. De resultaten waren beter dan verwacht en het aandeel schoot omhoog met meer dan 20%. Nomura verhoogde zijn koersdoel met 25% naar aanleiding van deze beter dan verwachte resultaten.

netease.png

Netease noteert aan een koers-winst verhouding van 24. Dat is in lijn met de S&P 500, maar het groeiverhaal is beter dan dat van het gemiddelde S&P 500 bedrijf. Voor 2018 wordt een omzetgroei van 25% verwacht en een groei van de winst per aandeel van 18% Netease profiteert mee van de snel groeiende e-sports markt. Het bedrijf maakt niet alleen zelf games, maar het biedt ook games aan in China van andere grote spelers zoals Activision Blizzard of Microsoft. Naast zijn gametak probeert Netease te differentiëren in andere gebieden van het internet zoals de e-commerce. Ondertussen leveren de email en e-commerce activiteiten ongeveer 25% van de omzet. Bovendien investeert het bedrijf in nieuwe technologieën zoals virtual reality. Zo kan het bedrijf blijven inzetten op groei.

Als je weet dat slechts 50% van de Chinese populatie toegang heeft tot het internet dan weet je dat Chinese internetbedrijven nog maar aan het begin staan van hun grote groei. Net zoals in het verleden bij Amerikaanse bedrijven zal de groei gedragen worden door een beperkt aantal grote internetconglomeraten. Netease heeft momenteel ene marktkapitalisatie van 45 miljard dollar. We kunnen niet meer spreken van een klein bedrijf, maar met de enorme groei in het verschiet staat Netease nog maar aan het begin van zijn groeiverhaal.


Be the first to comment on "Chinees internetaandeel met groot groeipotentieel"

Geef een reactie