Waarom HP Inc een goedkoop aandeel is

Na de resultaten van HP afgelopen week daalde het aandeel met 6%. De oorzaak was niet dat het bedrijf het afgelopen kwartaal slecht presteerde, integendeel, maar het onverwachte aankondiging van het aftreden van CEO Meg Withman was een verrassing voor de beleggers. En beleggers houden nu eenmaal niet van verrassingen.Het aandeel had een stijging van 50% achter de rug sinds de start van het jaar. De lichte terugval na de resultaten kan gezond genoemd worden. HP verwacht in 2018 een winst van circa 1,75 dollar per aandeel. Met een verwachte pe van 12 is HP zeker niet hoog gewaardeerd. Integendeel!

HP kende groei in zijn PC verkopen dankzij de laptop divisie. Ook de printerdivisie groeide. Daarnaast genereerde HP meer dan 3 miljard dollar in free cash flow. Bijna 60% van deze free cash flow keerde het uit aan de aandeelhouders onder een aandeleninkoop en een dividend (2,6%).

HP verwacht 10% groei van de winst volgend jaar. De PC markt zal weliswaar niet terugkeren naar de hoogtes van eind jaren negentig, maar een jaarlijkse groei van 3% per jaar kan wel verwacht worden. Als er één bedrijf is dat hier van gaat profiteren dan zal het HP zijn. 

Be the first to comment on "Waarom HP Inc een goedkoop aandeel is"

Geef een reactie