Marijuana aandelen: toekomst of hype?

Slechts in één land in de wereld – Uruguay – is marijuana vrij te koop. Toch is er meer en meer sprake van regularistaie in vooral Canada en de VS van de drug. De verwachte legale markt voor cannabis zal in de VS groeien van 7 miljard dollar in 2016 tot 21 miljard dollar in 2021. De cannabismarkt is een groeimarkt die door beleggers opgemerkt wordt. Beleggers zoeken naar bedrijven die op termijn de miljardenmarkt kunnen veroveren. Naast grote spelers zoals Philip Morris, Britisch American Tobacco of Imperial Brands trekken beleggers aan door de hype rond cannabis. Misschien zijn het echter wel de pharmaciebedrijven die er wel bij varen. Abbvie heeft reeds een medicijn op basis van cannabis in portefeuille en wordt getipt als mogelijke winnaar. Daarnaast zijn er honderden startups die op de trein springen. Slechts enkelen zullen de trein niet missen, maar het is moeilijk om tussen de bomen het bos te zien momenteel.

Er zijn maar weinig analisten die ene gokje wagen bij de kleine namen. De kleine namen die vaak genoteerd staan op de minst gereguleerde aandelenmarkt, de OTC, worden weinig tot niet opgevolgd door institutionele analisten waardoor het voor beleggers vaak gissen is en meevaren op de hype. Aandelen stijgen met honderden procenten op een zeer korte tijd om daarna genadeloos terug te vallen. Soms gebeurt het dat er een aandeel tussen zit dat de trein niet mist en vertrokken is voor een wel hele mooie rit. Eén minder bekende Amerikaanse investeringsfirma Taglich Brothers durft het aan om een kleine speler speculatief koopwaardig te noemen. Het aandeel steeg in de loop van het jaar van $0,25 naar $3,44, een stijging van bijna 1400%. Ondertussen is het aandeel opnieuw gehalveerd in waarde. De analisten van Taglich Brothers geven een speculatief koopadvies van 3 dollar.  Het bedrijf noemt Solis Tek  , een aandeel waar meer en meer in gehandeld wordt omdat er meer en meer beleggers zijn die het aandeel opmerken. Ben je op zoek naar een aandeel in de cannabishype dan is dit aandeel misschien wel het gokje waard. En dan laatste is letterlijk te nemen. Het bedrijf maakt geen winst, maar is eerder een kanshebber in een speculatieve markt.


Be the first to comment on "Marijuana aandelen: toekomst of hype?"

Geef een reactie