Waarom Bitcoin geen zeepbel is

Bitcoin kent ongekende hoogten. Recent doorbrak Bitcoin de waarde van 10.000 dollar. Wanneer een belegging in korte periode zo snel stijgt dan wordt de term zeepbel heel snel gebruikt. Het is niet onlogisch dat mensen vergelijken met de internethype van de jaren negentig. Maar klopt deze vergelijking wel? De internetaandelen stegen fenomenaal zonder enige fundamentele waarde. Ze stegen net als Bitcoin honderden procenten op korte tijd, maar konden geen inkomsten, laat staan winsten voorleggen. Bitcoin is anders. Alhoewel de fundamentele waarde nog moet bepaald worden, zijn er verschillende redenen om aan te nemen dat de digitale munt niet meer verdwijnt.Bitcoin wordt wereldwijd door vele e-commerce winkels aanvaard als legale betalingsmunt. Ook overheden en centrale banken beginnen te aanvaarden dat er geen weg meer terug is. Grote banken, die niet gebaat zijn bij een munt die hun systeem onderuit probeert te halen, willen de trein niet missen en beginnen zich minder negatief op te stellen.

In landen zoals Zimbawe, Venzuela en Bolivie, waar de crisis hard toeslaat met hyperinflatie als gevolg, wordt bitcoin druk verhandeld om zo enige waarde van kapitaal te behouden. Velen vragen zich luidop af of bitcoin zo niet goud aan het vervangen is als veilige haven in moeilijke tijden. Wanneer de Westerse wereld een economische terugval beleeft dan is het niet ondenkbaar dat omen ok daar vlucht in Bitcoin. De particuliere belegger is nog maar kort bewust van het potentieel van Bitcoin. Dit maakt dat – met de geringe hoeveelheid bitcoin in handel – de prijs door vraag en aanbod enkel gaat stijgen. Dat de prijs onbeperkt zal doorstijgen is utopisch. Vroeg of laat komt er een correctie waarna de markt – eens bitcoin volledig aanvaard is door de ganse wereld als betalingsinstrument – de juiste prijs zal bepalen. Momenteel weet niemand waar de fundamentele waarde ligt.

Be the first to comment on "Waarom Bitcoin geen zeepbel is"

Geef een reactie