Wordt TXN de leider in IoT?

Hoe investeren in wat? IoT is de Engelse afkorting voor het Internet of Things. IoT is een gangbare term – misschien wel een gehypete term – die slaat op toestellen die via het internet met mekaar verbonden kunnen worden om bepaalde beslissingen te nemen en daarnaar te handelen. Momenteel bestaan er 3,8 miljard toestellen wereldwijd die verbonden zijn met het internet. Er wordt verwacht dat dit aantal tot 50 miljard zal stijgen binnen de vijf jaar. Momenteel bestaat er echter nog geen standaard om de verschillende toestellen met mekaar te verbinden. Daardoor worden de meeste toestellen gebruikt om gewoon simpelweg verbinding te maken met internet op zichzelf.

De IoT technologie zal uiteindelijk elk onderdeel van ons leven omvatten. Er zullen vele kleine bedrijven zijn die zich zullen storten op IoT, maar welke nieuw startup uiteindelijk de kip met het gouden ei is, valt niet te voorspellen. Daarom is het beter een kijkje te nemen op de grotere spelers die reeds de technologie hebben om producten te ontwikkelen gebaseerd op IoT en het kapitaal hebben om te investeren en kleinere spelers op te kopen. Texas Instruments (TXN) is zo’n groot bedrijf dat het geld en de know how heeft om te profiteren van IoT. Enkele jaren geleden nam het de beslissing om uit de markt voor chips voor telefoons te stappen om zich meer te kunnen concentreren op analoge chips. Laat het net die chips zijn die nodig zijn om auto’s, camera’s, koffiezetapparaten en alle andere soorten toestellen met mekaar te verbinden.


Be the first to comment on "Wordt TXN de leider in IoT?"

Geef een reactie