Ben jij ook een fan van Fitbit?

Fitbit is een Amerikaans bedrijf dat toestellen maakt die inspelen op de fitness trend. Zo heeft het bedrijf hartslagmeters en andere sporttoepassingshorloges in zijn gamma, maar ook bijvoorbeeld smart WIFI weegschalen en draadloze oortjes om gemakkelijker muziek te luisteren tijdens het sporten. Kijk maar eens op hun website voor een overzicht van hun hightech spullen.

Het aandeel Fitbit heeft sinds zijn hoogtepunt in 2015 een helse tocht naar beneden beleefd met ene daling van 86%. Toch is het een speler die toekomst heeft in zijn segment. Het bedrijf heeft een sterke balans met geen schuld en 3 dollar cash per aandeel. 40% van de waarde van het aandeel bestaat uit zijn cashpositie! Het bedrijf maakt verlies, maar is een toonaangevende speler in zijn markt en kan daarom gezien worden als een turnaround kandidaat. Fitbit heeft 23 miljoen actieve gebruikers en een geschatte 50 miljoen wereldwijde klanten. Zijn gebruikers zijn dankzij de kwalitatieve producten heel loyaal. Het management heeft de taak om deze trouwe klanten meer producten te doen kopen. Fitbit is samen met Xiaomi wereldleider in zijn markt en verkocht afgelopen kwartaal 3,6 miljoen toestellen. De wereldwijde markt van smartwatches en dergelijke groeide afgelopen kwartaal met 7,3% tot 26,3 miljoen verkochte toestellen. Het is een groeimarkt waar Fitbit mee van kan profiteren. Het aandeel is fel afgestraft en zou zo maar eens herontdekt kunnen worden door beleggers.Be the first to comment on "Ben jij ook een fan van Fitbit?"

Geef een reactie