Waarom dit aandeel niet zo maar de markt gaat volgen

Cisco Van aandelen met een grote marktkapitalisatie wordt vaak verwacht dat ze stijgen en dalen met de trend van de algemene markt. Grote bedrijven zijn vaak stug en moeilijk beweegbaar en groeien minder snel. Althans dat wordt door beleggers vaak voor waar aangenomen. Dit is een mening die verschillende aandelen ontkrachten. Cisco Systems is er zo één van. Cisco Systems is een internationale netwerkspeler met een marktkapitalisatie van 140 miljard dollar en een omzet van 48 miljard dollar. Het bedrijf stelt meer dan 70.000 mensen te werk.

Cisco is een belangrijke speler in de technologiesector. Het is gespecialiseerd in netwerkapparatuur, een technologie die mensen en computers in staat stelt om met mekaar te verbinden. Naast routers en switches ontwikkelt Cisco ook o.a. software en hardware voor video conferencing en IoT. Door haar sterke positie gebruiken 50% van alle mensen die op één of andere manier met het internet verbonden zijn een product van Cisco Systems. Dit technologisch leiderschap maakt dat Cisco zijn producten kan verkopen met een hoge marge. Sinds 2010 boekt Cisco jaarlijks een cash flow van meer dan 10 miljard dollar.

Doordat Cisco zo dominant is, wist het een belangrijke positie in te nemen in de markt van IoT, de internet of things. Verwacht wordt dat dit een markt van 267 miljard dollar wordt in 2020. Als marktleider is Cisco één van de bedrijven die het sterkst van deze interconnectiviteit gaat profiteren (zie ook: Wordt TXN de leider in IoT?).

Cisco Systems mag dan wel een groot bedrijf zijn, toch zal het mee profiteren van de groeitrend van de volgende jaren op vlak van internetgebruik. Dit kan er alleen maar voor zorgen dat zijn balans sterker wordt en de winsten gaan stijgen. Het aandeel volgt ongetwijfeld.Be the first to comment on "Waarom dit aandeel niet zo maar de markt gaat volgen"

Geef een reactie