Waarom je beter niet goud inruilt voor Bitcoin

Er lijkt een nieuwe trend te zijn onder particuliere beleggers om goud en andere waardemetalenin te ruilen voor Bitcoin of andere cryptomunten. Het lijkt misschien een goed idee wanneer de prijs van bitcoin oploopt, maar de kans is groot dat je bedrogen uitkomt. >Zelfs analisten die tientallen jaren goud en zilver aanduiden als veilige haven waar waarde behouden blijft dumpen hun portefeuille voor cryptomunten.

Er zijn verschillende redenen om te geloven dat goud en zilver een onderdeel moet zijn van ieders beleggingsportefeuille. De belangrijkste reden is dat het proces om bitcoin te verhandelen enorm veel energie vergt om het internet, servers en computersystemen te voorzien. De grote vraag naar cryptomunten wereldwijd zal druk zetten op de energievoorziening. Dat is een tikkende tijdbom.Ten tweede moet men beseffen dat het overgrote deel van de beleggers niet is ingestapt in Bitcoin of andere cryptomunten omdat ze geloven in de blockchain technologie, maar omdat ze de prijs alsmaar hoger en hoger zien oplopen en de rit naar boven niet willen missen. De oplopende prijs zorgt ervoor dat beleggers hoogtevrees krijgen en een deel van hun winsten herinvesteren in goud of zilver.

Ten derde mag er verwacht worden dat binnen afzienbare tijd de markt crasht. Aandelen, obligaties en huizenprijzen zakken ineen. Wie denkt dat cryptomunten een alternatief zijn komt bedrogen uit. Het merendeel van de beleggers – of zeg maar speculanten – gaat panikeren wanneer de prijs daalt. Net zoals een kudde die cryptomunten opkocht bij een stijging zal de kudde massaal verkopen bij een daling van de prijs wat een sneeuwbaleffect tot gevolg heeft. En dan heb je goud en zilver toch niet ingeruild voor bitcoin zeker … Een spreiding van het risico is een betere oplossing.

1 Comment on "Waarom je beter niet goud inruilt voor Bitcoin"

Geef een reactie