Beheers je risico door te beleggen in pharma

Wanneer de aandelenkoersen hoog gewaardeerd staan en beleggers beginnen stilaan hoogtevrees te krijgen dan is het belangrijk dat je als belegger je risico spreidt. Wanneer je portefeuille nu bestaat uit groeibedrijven die door hun hoge waarderingen kwetsbaar zijn voor grote fluctuaties op de beurs is het niet onverstandig om een deel van je aandelenportefeuille te beleggen in pharma-aandelen die in het verleden bewezen hebben een goede belegging te zijn wanneer beurzen dalen. Medicijnen blijven immers verkopen op momenten dat de economie niet zo goed meer draait.
 Wanneer we spreken over pharmabedrijven dan hebben we het zeker niet over de risicovolle biotechaandelen, maar je kijkt beter uit naar de grote spelers op de markt. Weet je niet wat kiezen dan opteer je best voor een ETF of een fonds dat belegd in de grote bedrijven wereldwijd. Wanneer je er toch één aandeel zou moeten uitpikken dan kan je kiezen voor het Amerikaanse AbbVie. Het aandeel heeft een aantrekkelijk dividend van 3%, heeft goede groeivooruitzichten en is aantrekkelijk gewaardeerd.

AbbVie’s belangrijkste medicijn is Humira, een auto-immuun geneesmiddel dat een omzet boekt van 18 miljard dollar dit jaar.  Dezze omzet blijft nog zeker tot 2020 groeien. Naast dit topproduct heeft AbbVie nog meerdere topmedicijnen op de markt en in ontwikkeling. Zijn sterke pijplijn aan opkomende producten maakt dat AbbVie, ondanks dat het voor een groot deel afhankelijk is van Humira, veel groeipotentieel heeft.

AbbVie heeft verder ook een medicijn op de markt op basis van cannabis. Marinol is een medicijn dat zowel bij kanker- als aidspatiënten gebruikt wordt. AbbVie is een manier om de felgroeiende cannabisindustrie te bespelen zonder dat je op zoek bent naar een pure cannabisspeler wat veel risico inhoudt. De medicinale cannabisindustrie is een industrie die verwacht wordt sterk te gaan groeien door de opkomende regularisatie en de aanvaarding door het brede publiek (zie ook Marijuana aandelen: toekomst of hype?).

Kortom, AbbVie is het ideaal aandeel om te diversifiëren, te mikken op groei, dividend en te profiteren van een opkomende markt zoals de cannabismarkt.


Be the first to comment on "Beheers je risico door te beleggen in pharma"

Geef een reactie