Is dit aandeel het nieuwe Netflix

Beleggers zijn steeds op zoek naar aandelen die een enorm groeipotentieel hebben. Vaak wordt er naar Netflix gerefereerd als voorbeeldaandeel. Ondanks de hoge waarderingen en sterke stijgingen is dit aandeel de afgelopen vijf jaar blijven groeien in waarde. Wie vijf jaar geleden zou belegd hebben en zijn aandelen had bijhouden zou een waanzinnig rendement geboekt hebben van meer dan 1600%. Ook het afgelopen jaar steeg het aandeel opnieuw – ondanks de voorgaande stijgingen – met 60%.Vaak schrikken aandelen die sterk in waarde zijn gestegen beleggers af. Hoge waarderingen van groeibedrijven zijn dan ook niet altijd een reden om een aandeel niet te kopen. Voor bedrijven die een grote toekomst voor zich hebben wordt nu eenmaal meer betaald. Naast technologieaandelen in de streamingsector wordt ook van cannabisaandelen veel verwacht. Een van de belangrijkste spelers op de markt is het Canadese Aphria. Het aandeel noteert aan een koers-winst verhouding van 83 momenteel. Dat is hoog, maar het bedrijf maakt wel winst. Dat de cannabisindustrie hot is momenteel bewijst de stijging van de koers. Het aandeel meer dan verdubbelde in waarde sinds de start van het jaar.

Aphria is een Canadees bedrijf dat weed kweekt voor medicinaal gebruik. Het gebruik van marijuana als medische therapie is in Canada legaal sinds 2001. Het bedrijf is de afgelopen twee jaar winstgevend wat het op zich onderscheidt van de meeste andere cannabisaandelen. Vele startups trachten mee te kunnen profiteren van de snelgroeiende sector die de medicinale cannabis is. Er zijn verschillende redenen dat de cannabisindustrie momenteel zo opleeft. Ten eerste worden er meer medicijnen gemaakt op basis van cannabis en worden er ook meer voorschriften verstrekt in Canada. Daarnaast heeft de Canadese eerste minister een wet op tafel liggen die het cannabisgebruik voor volwassenen legaliseert vanaf 1 juli volgend jaar. Dit zal zonder twijfel voor een exponentiële groei zorgen in de productie en verkoop van weed. Verder is Aphria één van de weinige bedrijven die zijn producten mag uitvoeren naar landen waar cannabis in medicijnen legaal is.

Als er één bedrijf is dat de volgende jaren zijn aandelen kan zien stijgen zoals Netflix dat de afgelopen vijftien jaar heeft gedaan dan is het hoogstwaarschijnlijk deze weedproducent dankzij de legalisering in Canada die ongetwijfeld een vervolg gaat krijgen in andere landen. Zo is cannabis voor medische doeleinden goedgekeurd in verschillende Amerikaanse staten. In sommige staten is zelfs het recreationeel gebruik toegestaan of wordt het in 2018 legaal. Een overzicht van deze staten vind je hier.