Is Bitcoin 1.000.000 waard?

Wanneer analisten de waarde van een aandeel, een digitale munt of een grondstof moeten bepalen lopen de meningen heel ver uit mekaar. Bij de bepaling van de waarde van Bitcoin, een digitale munt die nog maar redelijk recent het daglicht zag in historische termen, wordt het nog moeilijker. Hoe bepaal je de waarde van iets waar je weinig van afweet en waar de echte waarde in de toekomst ligt? Dat is moeilijk. Hierdoor wordt de waarde die de munt krijgt opgekleefd bepaald door enerzijds het geloof in de munt door de believers of anderzijds door de doomdenkers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de waarde uiteenloopt van minder dan 100 dollar tot meer dan een miljoen dollar.
Wences Casares is een heel grote believer. Hij is CEO van bitcoin wallet Xapo en lid van de raad van directeurs van PayPal. De mening van een persoon die zijn sporen reeds verdiend heeft in de Bitcoinsector en in technologie in het algemeen wordt door beleggers snel opgemerkt. Op een conferentie in New York in mei sprak de Bitcoin entrepreneur tegen een geïnteresseerd publiek over Bitcoin. Enkele van zijn uitspraken: ‘Het internet heeft geen munt en het is wanhopig op zoek naar één.’ en ‘De grootste fout die beleggers kunnen maken is meer geld te stoppen in Bitcoin dan ze veroorloofd zijn te kunnen verliezen. De grootste fout is ook om geen Bitcoin te bezitten.’ en ‘Stop 1% van al jouw geld in Bitcoin en wacht gewoon 10 Jaar.’ In zijn speech voorspelde hij dat Bitcoin binnen vijf tot tien jaar een waarde zou bereiken van 1.000.000 dollar.

Vooraleer Casares zijn Bitcoin wallet oprichtte was hij de oprichter van de eerste Argentijnse internet provider. Daarna richtte hij een Retail bank op. PayPal omschrijft hem als een leider in de volgende generatie van betalinen- en cryptomunten.

John McAfee, een internet entrepeneur dat zijn eigen beveiligingsprogramma in 2011 verkocht aan Intel voor 6 miljard dollar, werd begin van het jaar uitgelachen toen hij voorspelde dat Bitcoin de 500.000 dollar zou bereiken tegen 2020. Na de gigantische stijging van de cryptomunt sinds de start van het jaar beginnen steeds meer beleggers te geloven dat de weg omhoog niet meer te stoppen is. McAfee zelf verdubbelde zijn eigen verwachtingen voor Bitcoin: 1.000.000 tegen 2020. Zijn eerste berekeningen waren gebaseerd op een prijs van 5.000 dollar tegen eind 2017.

De prijs van Bitcoin steeg van 300 dollar bij de start van 2015 naar 10.600 dollar nu, een verdertigvoudiging van de waarde. Waarom zou dat niet opnieuw kunnen? Toen Bitcoin steeg van 200 naar 400 werd er geschreeuwd dat het ene zeepbel was, maar het steeg verder naar 1.000 dollar. Toen het steeg van 1.000 naar 2.000 werd er geroepen dat je al je geld kon verliezen, maar het steeg verder naar 5.000 dollar, naar 8.000 en naar 10.000 dollar. Waar eindigt de rit? Misschien wel op 1.000.000 dollar!Be the first to comment on "Is Bitcoin 1.000.000 waard?"

Geef een reactie