Wat met de zilverprijs?

In 2016 bereikte de zilverprijs een top van 20 dollar. Sindsdien beweegt de prijs zijdelings. Momenteel noteert zilver iets meer dan 16 dollar per ounce. Met de opkomst van Bitcoin en andere cryptomunten is goud en zilver in een vergeethoekje geduwd. Toch zijn er believers die een grote toekomst voorspellen voor het edelmetaal. De CEO van First Magestic Silver gelooft in een prijs van 130 dollar. Hij vindt dat analisten zilver en zilvermijnaandelen meer naar waarde moeten schatten. Hij heeft als CEO van een bedrijf dat in zilver handelt natuurlijk alle baat bij om de zilverprijs omhoog te praten, maar toch …

zilverprijsDe CEO gelooft dat het een kwestie van tijd is vooraleer de algemene markt crasht zoals in 2001 of 2002. Wanneer dat gebeurt zullen de prijzen van goud- en zilvermijnen samen met de goud- en zilverprijs dramatisch stijgen. Hij gelooft dat een deel van de winst van bitcoins en andere cryptomunten in de goud- en zilvermarkt terecht gaat komen. Slechts een klein deel zal al voor stevige prijsstijgingen zorgen. Hij vindt de prijs van zilver momenteel een grap. Andere metalen zoals lood verdubbelden in prijs terwijl de prijs van zilver nauwelijks bewoog.

Vele analisten delen de mening van de CEO van First Magestic Silver. De omstandigheden zijn  ideaal om het metaal te doen stijgen: lage rentes, overgewaardeerde aandelenmarkten en te ruim monetair beleid dat gebaseerd is op schuld. Maar zilver 130 dollar waard is, is wel wat overdreven. De hoogste prijs die zilver ook genereerde was 50 dollar tijdens de risis. De gemiddelde verwachting van analisten voor 2019 is een prijs van iets meer dan 19 dollar. De prijs zal ongetwijfeld de volgende jaren stijgen, maar niet zoals de CEO hoopt.

Be the first to comment on "Wat met de zilverprijs?"

Geef een reactie