Duits chipbedrijf voor 2018

Analisten verwachten dat 30% van alle nieuwe auto’s elektrisch zullen zijn tegen 2030. Elektrische auto’s zullen goedkoper zijn, een groter bereik hebben en binnen de tien minuten kunnen opladen. Het Duitse Infineon zal van deze evolutie mee kunnen profiteren. Het maakt reeds lang halfgeleiders voor de auto-industrie.Voor elektrische en zelfrijdende auto’s zullen veel meer halfgeleiders nodig zijn dan nu het geval al is. De chips van Infineon vinden onder andere hun toepassing in het automatisch openen en sluiten van deuren tot het detecteren van obstakels. Je merkt al vlug dat deze chips onontbeerlijk zijn voor elektrische en zelfrijdende auto’s zoals die waar Tesla, BMW en vele andere autobedrijven aan werken. De MEMS sensoren (Micro Electronic Mechanical Systems) zijn één van de meest lucratieve innovaties in de automobiele halfgeleidermarkt. De MEMS druk sensoren worden gebruikt in allerhande toepassingen binnen de automobielmarkt. Dit is uitermate positief voor Infineon aangezien het één van de meest toonaangevende spelers is in deze groeimarkt. In deze markt concurreert het bedrijf met o.a. het Nederlandse NXP en het Amerikaanse Texas Instruments.

De aandelen van Infineon stegen dit jaar met ongeveer 40%, maar toch noteren het aandeel slechts aan een koers-winst van 22 voor de winstverwachtingen van 2018. Dat is niet overdreven duur voor een bedrijf waarvan analisten verwachten dat het jaarlijks sterk zal blijven groeien. Voor 2017 verwachten ze een winst per aandeel van 85 cent. In 2018 verwachten ze dat de winst met 15% zal groeien tot meer dan 1 euro per aandeel. Ook de jaren nadien verwachten ze een gemiddelde groei van 15% per jaar. Credit Suisse heeft een koersdoel van 26 euro op het aandeel geplakt. Dat is 15% hoger dan waar de koers nu staat. UBS heeft een koersdoel van 27 euro voor het aandeel.


Be the first to comment on "Duits chipbedrijf voor 2018"

Geef een reactie