Als andere beleggers dit ook opmerken dan …

Aandelen die niet geliefd zijn bij het bredere publiek worden door beleggers als de pest gemeden. Vaak is het zo dat die aandelen op een bepaald moment een inhaalbeweging maken. Deze inhaalbeweging versterkt zichzelf wanneer het brede beleggerspubliek opmerkt dat de aandelen sterk gestegen zijn. Zij geloven er terug in en stuwen de prijs naar nieuwe hoogtes. Beleggen in zo’n aandeel levert vaak extra winsten op, maar als beleggers moet je ook over een engelengeduld beschikken. Wanneer gaat het aandeel stijgen? Is er geen grote kans dat het aandeel verder daalt? Wij geloven dat de Britse bank Barclays een aandeel is dat veel potentieel heeft op lange termijn, maar waar beleggers momenteel veel vloeken bij het zien van de koers.
Het aandeel Barclays staat 15% lager gewaardeerd dan vijf jaar geleden. In het verleden werd er meermaals gesproken van een turnaround die maar niet kwam en beleggers raakten gefrustreerd. Bovendien biedt de bank – in tegenstelling tot de meeste andere banken – maar een zeer karig dividend van 1,5%. Dat is nu niet het dividend waar beleggers over zeggen: “Laat de aandelen maar op mijn rekening staan. Ik heb geduld en zal jaarlijks wel een mooi dividend opstrijken.” Inkomstenbeleggers of dividendbeleggers laten het aandeel ook links liggen.

Er is een heel goede reden dat Barclays niet geliefd is door het publiek. De bank slaagde maar net voor de stress test van de Engelse centrale bank en was van alle grootbanken in het VK de slechtste leerling uit de klas. De bank ging de laatste jaren gebukt onder de afschrijvingen wat een negatieve impact had op de winstgevendheid. Maar ook Barclays is orde op zaken aan het stellen. Op een bepaald moment houden de afschrijvingen op en kan er enkel vooruit gekeken worden. Zo stapte het recent uit Barclays Africa. Analisten verwachten dat het zijn dividend kan verdubbelen in 2018. Dat is een start om beleggers terug over de streep te trekken. Barclays heeft momenteel een payout ratio van 26%. Dat is bijzonder laag en biedt veel hoop voor inkomstenbeleggers dat het dividend de komende jaren drastisch kan verhoogd worden. Eens beleggers dit zien staat ook de koers een sterke prijsstijging te wachten. Beleggers die het meest van een prijsstijging profiteren zijn beleggers die anticiperen en het geduld hebben om te wachten tot de brede beleggersgemeenschap terug in het aandeel gelooft.

Be the first to comment on "Als andere beleggers dit ook opmerken dan …"

Geef een reactie