Verliezer in 2017, groeier in 2018?

Insys Therapeutics is één van de slechts presterende biotechaandelen van het afgelopen jaar. Er loopt een fraude-onderzoek tegen de ex-CEO rond de verkoop van hun topmedicijn Subsys. Bovendien daalde de verkoop van dit medicijn sterk het afgelopen jaar. Het aandeel viel ten prooi aan shortsellers. Zolang er een negatief sentiment rond een aandeel hangt, is het moeilijk om dit te doorbreken. Enkel goed bedrijfsnieuws kan zorgen dat er een ommekeer ontstaat waardoor de aandelenkoers terug gaat stijgen. Dier ommekeer kan er in 2018 wel eens aankomen.De grootste reden van de daling van het aandeel het afgelopen jaar was de daling in verkoop van hun topmedicijn Subsys, een zware pijnstiller die gegeven wordt aan kankerpatiënten. Momenteel lijkt de verkoop te stabiliseren. Dit kan leiden tot een ommekeer in het sentiment voor het aandeel. Een andere reden dat shortsellers nerveus zouden kunnen gaan worden is de introductie van een nieuw medicijn in augustus. Syndros is een medicijn op basis van cannabis dat voor verschillende patiënten kan gebruikt worden: van aidspatiënten tot kankerpatiënten of patiënten die leiden aan slapeloosheid. Momenteel onderzoekt het bedrijf verder voor welke mensen het nog nuttig kan zijn. De huidige CEO wil de grootste verkoper worden van cannabinoïden in de VS. Het gebruik van medicinale cannabis is een groeimarkt.

Er kan verwacht worden dat het aandeel een ommekeer maakt in 2018. Eens shortsellers massaal moeten uitstappen om hun winsten veilig te stellen ontstaat er een shortsqueeze, een plotse snelle stijging van de aandelenkoers. Deze prijsstijging trekt andere beleggers aan en de ommekeer is een feit. Beleggen in biotechaandelen houdt grote risico’s in. Wat als het bedrijf zijn doelstellingen niet kan halen die beloofd of verwacht werden? Anderzijds zijn het de investeerders van het eerste uur die het meeste profijt kunnen halen. En moest Insys Therapeutics werkelijk een hoofdrolspeler worden in de medicinale cannabisindustrie dan mag van het aandeel heel veel verwacht worden.


Be the first to comment on "Verliezer in 2017, groeier in 2018?"

Geef een reactie