Is Ripple de opvolger van Bitcoin?

Ripple is een cryptomunt die ontwikkeld is voor banken en voor het transfereren van geld. De laatste dagen is de waarde van de digitale munt geëxplodeerd. De laatste zeven dagen steeg de prijs van minder dan 30 cent naar 80 cent per munt. Deze ‘lage’ prijs per munt trekt meer beleggers aan. Het is psychologisch aantrekkelijker om te beleggen in een waarde die lager dan §1 staat dan hoger dan §15.000. De marktwaarde van Ripple is echter veel lager dan die van Bitcoin, meer dan 6 miljard dollar tegenover meer dan 260 miljard dollar.Hoewel Ripple pas in 2012 in omloop is gegaan bestaat de virtuele munt al langer dan Bitcoin. In tegenstelling tot Bitcoin dat zich afzet tegen het banksysteem zoals wij dat kennen is Ripple aangenomen door banken en andere financiële instellingen als betalingsmiddel. Het is een reactie van de financiële wereld om niet achter de feiten aan te hollen wat cryptomunten betreft. De financiële instellingen achter Ripple geloven dat ze meer stabiliteit kunnen bieden dan de andere munten. Het Ripple platform zorgt dat beleggers elke digitale munt kunnen ontvangen, verzenden en bijhouden op een gecontroleerde manier. Het bedrijf achter Ripple heeft een positieve cash flow. Het aantal Ripples is bepaald en van tijd tot tijd kunnen er extra op de markt komen. Het bedrijf kan zelf de inflatie van Ripple bepalen.

Ripple groeit dankzij de bekendheid van Bitcoin. Wanneer munten snel stijgen dan zijn beleggers op zoek naar andere waarden waar ze meer in geloven en die volgens hen een betere toekomst voor zich hebben. Het bedrijf achter Ripple heeft een licentie voor de technologie intussen verkocht aan meer dan 100 banken wereldwijd zoals bijvoorbeeld American Express. Dit aantal groeit met de dag. De koers van Ripple is hard gestegen, maar de kracht en macht die achter het banksysteem schuilt kan er wel eens voor zorgen dat Ripple de munt wordt die wereldwijd wordt aangenomen. Althans dat is toch de bedoeling van de financiële wereld: zelf bepalen hoe de cryptowereld evolueert en vooral mee profiteren van de winsten die er mee gemaakt worden.


Be the first to comment on "Is Ripple de opvolger van Bitcoin?"

Geef een reactie