Rebound voor dit farma-aandeel in 2018?

Met een sterk opgelopen beurs met hooggewaardeerde aandelen lijkt het vanzelfsprekend dat alle aandelen gestegen zijn. Natuurlijk zijn er ook aandelen die het moeilijker hadden in 2017 om winst te boeken. Tussen die aandelen zijn er ook kwaliteisaandelen zoals de Amerikaanse farmareus Merck. Andere grote bedrijven in de Dow Jones die een negatief rendement hebben dit jaar zijn IBM, GE en Exxon. Dit staat in schril contrast met stijgingen tot wel 75% van Boeing, Caterpillar, Apple en andere grote bedrijven zoals Wal-Mart of McDonald’s.

Merck daalde sinds de start van het jaar van 62 nar 57 dollar per aandeel. Ondanks de lage verwachtingen van de omzet en winst in 2018 geeft de gemiddelde analist een koersdoel van 65 dollar voor het aandeel, een potentiële stijging van meer dan 15%. Daarbij komt een dividend van meer dan 3%. Daarnaast heeft Merck een aandeleninkoop programma aangekondigd van 10 miljard dollar. Dat maakt dat een verdere daling van de koers niet evident is. Het aandeel noteert aan een koers-winst verhouding van 14. Aandelen waar weinig van verwacht worden kunnen positief uit de hoek komen. Merck kan wel eens zo’n aandeel zijn met weinig risico en positieve verrassingen. 

Be the first to comment on "Rebound voor dit farma-aandeel in 2018?"

Geef een reactie