Netflix krijgt er een hele grote concurrent bij

In de Verenigde Staten woedt er al enige tijd een grote consolidatiegolf in de mediasector. Meer en meer bedrijven zijn genoodzaakt om samen te werken omdat ze bewust zijn van de veranderende omstandigheden in het medialandschap. Streamingdiensten zoals Netflix en YouTube worden door jongeren vaker gebruikt dan gewone televisie waardoor mediabedrijven oplossingen zoeken om niet achterop te lopen tegenover de nieuwe technologieën. De afgelopen week kocht Disney voor 52,4 miljard dollar verschillende onderdelen van 21 Century Fox waaronder de film- en televisiestudio’s, internationale TV onderdelen, sportkanalen en nog enkele andere onderdelen van het bedrijf.Disney wil op deze manier concurreren met vooral Netflix, de streamingsdienst voor films en series, en andere spelers op de markt van streaming. De aankoop van de Fox onderdelen zorgt ervoor dat Disney één van de grote spelers wordt in de nieuwe manier van TV kijken die streaming is. Disney bezit niet alleen een heel groot aanbod, maar het levert ook nieuwe films en series aan. Dat maakt van het bedrijf een grote speler die zich heel sterk kan opstellen naar het publiek en een grote concurrent wordt voor de andere streamingdiensten met Netflix in het bijzonder.  De merknaam Disney speelt alleen maar in haar voordeel.

Het samengaan met Fox zorgt ervoor dat Disney niet alleen kan rekenen op zijn eigen ontzettend groot gamma aan films, maar dat er ook een heel groot gamma bijkomt (lees meer hierover op Polygon.com). De streamingdienst van Disney wordt operationeel in 2019. Schaalgrootte wereldwijd is belangrijk om kijkers aan te trekken voor hun diensten. Met de overname van Fox onderdelen verwerft Disney ook een belang van 30% in Hulu. Hulu is een Amerikaanse online streamingservice met 12 miljoen abonnees. Het platform is een directe concurrent van Netflix. Mits andere overnames kan Disney proberen een groter belang in Hulu te verwerven.

De stap die Disney nu gezet heeft, biedt veel potentieel voor de aandelenprijs. Het aandeel Disney is laag gewaardeerd, omdat het door de markt gezien wordt als stage groeier. Analisten verwachtten een gemiddelde groei van de winst van 7% voor de komende vijf jaar. Het mag niet verbazen dat het komende jaar verschillende analisten hun groeiverwachtingen naar boven zullen bijstellen als gevolg van de streamingactiviteiten van de mediagigant. Disney noteert aan 17 keer zijn winst van 2017 wat lager is dan de gemiddelde pe van de S&P500 index. Ter vergelijking: Netflix heeft een pe van 192!


Be the first to comment on "Netflix krijgt er een hele grote concurrent bij"

Geef een reactie